Verantwoord op álle fronten

Verantwoord op álle
fronten

Een bedrijf dat gespecialiseerd is in metaalrecycling mag volgens ons op milieutechnisch gebied niet achterblijven. Daarom houden we ons bewust bezig met het reduceren van de CO2 uitstoot en beschikken we over een vloeistofdichte vloer om eventuele milieuvervuiling te voorkomen. Bovendien krijgen bijna alle materialen bij ons een tweede leven…

Lage CO2 uitstoot
1

Lage CO2 uitstoot

Ons terrein ligt direct aan de Zuiderzeehaven. Dat betekent dat we het metaalafval eenvoudig per schip kunnen transporteren. In plaats van vijfendertig vrachtwagens hebben we nu maar één 1050 tons schip nodig om het afval te vervoeren. Dat zorgt voor een aanzienlijke reductie van de CO2 uitstoot.

Vloeistofdichte vloer

Vloeistofdichte vloer

2

Het terrein van Hoeben Metalen is volledig vloeistofdicht. Daarnaast is het terrein voorzien van grote afscheidingen, die fungeren als keermuur. Dankzij deze sterke combinatie kunnen olie en andere ongewenste vloeistoffen niet in de bodem of het nabijgelegen water terechtkomen.

Moderne machines

Moderne machines

3

Milieubewust werken betekent ook aandacht besteden aan de machines die je gebruikt. Bij Hoeben Metalen werken we bewust met de modernste machines. Deze machines werken heel efficiënt en voldoen stuk voor stuk aan de nieuwste milieutechnische regels.

Tweede leven

Tweede leven

4

Bij Hoeben Metalen willen we elk materiaal een tweede leven geven. Bruikbare materialen worden door ons apart gehouden voor de verkoop en restmaterialen worden netjes gesorteerd en opgesplitst in ferro- en non-ferro metalen. Deze metalen hebben een hergebruikpercentage van maar liefst 95%. Dat betekent dat ze vrijwel allemaal hun weg vervolgen als nieuw product. Als auto bijvoorbeeld, maar ook als frisdrankblikje.

Meer over Hoeben

Containerplaatsin
 

Container-
plaatsing »

Makkelijk geld verdienen met uw metaalafval

 
Container recyclen
 

Verantwoord
recyclen »

Milieubewust werken? Zo doen wij dat…

 

“Met de containers van Hoeben Metalen heeft u nergens meer omkijken naar!”- Gerard Hoeben